Додик: Срамота да СДС напада и клевеће професора Kецмановића

Срна
Додик: Срамота да СДС напада и клевеће професора Kецмановића

БАНЈАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да је срамота да СДС напада и клевеће професора Ненада Кецмановића зато што му је додијељен Орден заставе Републике Српске са златним вијенцем за заслуге у послијератном периоду.

Додик је подсјетио СДС да су њихови оснивачи својевремено предлагали Кецмановића да им буде предсједник странке.

“Касније смо Кецмановић и ја били свједоци одбране у Хагу Караџићу и Младићу, а тамо нисмо видјели никога из данашњег руководства СДС-а”, напоменуо је Додик.

Додик је нагласио да странка, која се одрекла својих оснивача и политички се приближила Сарајеву, данас заједно с њима напада професора који је до сада објавио четири научне монографије о Републици Српској, основао, изградио и водио Факултет политичких наука Универизитета у Бањалуци, објавио на стотине текстова о слободи и самосталности Републике Српске у домаћим и регионалним медијима.

“И данас активно брани позиције Републике Српске, сигурно снажније него СДС”, констатовао је Додик на мрежи “Икс”.

У вријеме највећих напада на Републику Српску од краја рата, Додик је истакао да данашњи СДС по обичају прати инструкције политичког Сарајева па се обрачунава са српским патриотама.

“Нека их буде срамота!”, закључио је Додик.

Предсједник Општинског одбора СДС-а Источна Илиџа Маринко Божовић упутио је Асоцијацији “Ствараоци Републике Српске”, Сенату Републике Српске и Борачкој организацији Републике Српске отворено писмо у којем је упутио низ критика поводом одликовања Ненада Кецмановића Орденом заставе са златним вијенцем поводом Дана Републике Српске - 9. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана