Додик: Спреман сам на жртву у заштити Српске

Срна
Додик
Foto: Срна | Додик

ПРИЈЕДОР - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас на да вјерује у јединство Српске и Србије, државно и народно.

- Спремни смо због тога на јачање територијалног интегритета Србије, да свој територијални интегритет жртвујемо и задржимо у оквиру БиХ, све дотле док нам се гарантују дејтонска права, а онда, када то више не буде, онда бисмо морали да водимо политику уједињења - поручио је Додик на Мраковици на обиљежавању 81 године од Битке на Козари.

Он је навео да ће прогласити важећим законе који су добили подршку двотрећинске већине у Народној скупштини, а онда, вјероватно, кренути у процедуре пред судом, донијети одлуке о неприхватању надлежности Суда БиХ, Тужилаштва и Сипе на простору Републике Српске.

- У том тренутку ојачаћемо нашу ентитетску линију, шта год то значило - додао је Додик.

Он је најавио да ће у јесен, кад све буде видљиво, затражити ново повјерење за политику коју ће тада предложити.

- Она подразумијева борбу за статус. Ако сада поклекнемо, нестаћемо за десет година на овим просторима. Ако сада истрајемо, опстаћемо на овим просторима...Ја морам да браним овај народ, спреман на жртву и ићи ћу до краја. Ићи ћу до краја јер немам другог избора - поручио је Додик.

Он је појаснио да крај подразумијева или одузимање имовине или опстанак Републике Српске, али без Милорада Додика.

- Ја сам за ову другу опцију - додао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана