Додик: СНСД обиљежио историју Републике Српске

СРНА
Додик: СНСД обиљежио историју Републике Српске

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас у Козарској Дубици да је СНСД обиљежио историју Републике Српске јер је то партија која је највећи број дана и година провела руководећи Српском.

"Ми смо партија која је водила тешке политичке борбе за њен статус кроз очување надлежности, али једнако тако и партија која је имала људе и знала да направи многе капиталне пројекте и објекте које смо градили широм Републике", рекао је Додик у обраћању члановима странке на Изборној конференцији ОО СНСД-а у Козарској Дубици.

Додик је подсјетио на изградњу термоелектрана, ауто-путева, савремених болница и реконструкције различитих објеката које су учињене.

"Иза политичара и државника увијек остаје само оно што се види, а не оно што говори", рекао је Додик и додао да српски народ не може без слободе.

Додик је члановима СНСД-а у Козарској Дубици рекао да ће подржати сваки пројекат из те општине.

"Моја емоција је везана за још давна времена Другог свјетског рата, страдање на овом простору, које смо дијелили и моја породица и ваше породице и на оно што комунизам, без обзира колико се заклањао иза тих жртава, никада није дао Дубици", рекао је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Он је подсјетио да је са Србијом договорена да се на простору Доње Градине гради монументални комплекс жртвама који ће коштати 100 милиона евра.

"То ће бити мултимедијални комплекс који ће сигурно запошљавати огроман број људи и ми желимо да дамо печат том нашем страдању, не само у Јасеновцу, Градишци, него свим стратиштима гдје је наш народ страдао у Хрватској или било гдје", рекао је Додик.

Он је нагласио да Срби имају проблем да оду на Јадовно, Гаравице или на друга мјеста у иностранству и додао да ће у Доњој Градини бити меморијални комплекс свих великих стратишта и мјеста страдања Срба.

"Ми желимо да промијенимо и наш однос према историји јер не можемо да испуштамо историјске истине зато што би то некога увриједило и морамо да у наше уџбенике вратимо чињенице о историји страдања нашег народа и то је политика коју ми градимо", поручио је Додик.

Он је додао да са поносом може рећи да ће, док је на функцији предсједника Српске, почети изградња брзог пута Приједор - Козарска Дубица, док ће до Приједора бити изграђен ауто-пут који ће тај град повезивати са Бањалуком.

"Великим путевима као што су ауто-путеви људи долазе, а малим путевима који се граде људи одлазе", рекао је Додик.

У Козарској Дубици вечерас је за предсједника Општинског одбора СНСД-а изабран Игор Савковић, а Изборној конференција присуствовао и лидер СНСД-а Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана