Додик: Шмитова одлука нам ништа не значи

ГС
Додик: Шмитова одлука нам ништа не значи

БАЊАЛУКА - Одлука Кристијана Шмита нама ништа не значи и нећемо је објавити у Службеном гласнику РС, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Он је то изјавио након што је Кристијан Шмит наметнуо измјене Закона о Меморијалном центру Сребреница-Поточари којима се новац депонован за укоп настрадалих у Сребреници може користити и за, како је Шмит навео, "промовисање истине о геноциду".

"Она је покриће за криминал и нерад који они тамо желе да покрију. Шмиту би било најбоље да оде, и за њега и за земљу која га је послала. Мислим да ће вријеме које долази највише показати колико је то све било блесаво", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је додао да је о Шмитовим тврдњама о Сребреници упознат из медија.

"Тамо се није десио геноцид, то знамо сви овдје у Републици Српској. О томе су говорили чак и неки државници у региону, али се стално покушава на насилан начин задржати та врста приче и то што они покушавају", рекао је Додик.

Он је навео да је тим стручњака и највећих ауторитета утврдио да није било геноцида.

"Онда се нађе потомак оних који су починили најстравичнији геноцид у Другом свјетском рату да нама овдје одређује шта је вриједност у том погледу, да он нешто интервенише. То није у Републици Српској, јесу Поточари у Српској, али институционално и функционално одговарају институцијама БиХ", рекао је Додик.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана