Додик: Шмитов долазак у Бањалуку је јадан и биједан

СРНА
Додик: Шмитов долазак у Бањалуку је јадан и биједан

ДОБОЈ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је јадно и биједно што је Кристијан Шмит данас дошао у Бањалуку изненадно и да га нико не види, те нагласио да у институцијама Српске постоји јасан закључак да је Шмит лажан и да не може у функцији у којој се он лажно представља бити примљен.

"Мислим да га сада јури полиција да га избаци, ако није већ депортован. Какви су то ухљеби када изненада долазе да их нико не види. Он је то урадио јер је знао да смо ми у Добоју. Шета тамо кад нас нема", рекао је Додик на конференцији за новинаре након сједнице Главног одбора СНСД-а, чији је предсједник.

Он је навео да је јадно и биједно на тај начин доказивати да сте нешто.

"Нека шета. Бањалука је слободан град. Није ушао ни у једну институцију. Ухватио је бошњачког потпредсједника /Ћамила Дураковића/, имају право на контакте, али ћу размислити да ли је то ударац на Српску бошњачког потпредсједника или не. У мојим рукама стоји много штошта и за његов рад. Ако је отишао у кафану, онда у реду, али у институцијама постоји јасан закључак да је он лажан и да не може примљен у функцији у којој се он лажно представља", нагласио је Додик.

Према Додиковим ријечима, када су га обавијестили о Шмитовом доласку, непосредно пред ову сједницу Главног одбора, рекао је да га потраже и избаце из Српске.

"Можда је побјегао, јер има обичај да бјежи. То је кукавица", поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана