Додик: Шмит није релевантан за измјене Изборног закона БиХ

Срна
Додик: Шмит није релевантан за измјене Изборног закона БиХ

БЕОГРАД - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да Кристијан Шмит није релевантан када је ријеч о измјенама Изборног закона БиХ.

"Шмит за нас није релевантан. Он није основа ни предмет нашег дјеловања", рекао је Додик упитан да прокоментарише изјаву Шмита да очекује да ће домаће снаге постићи договор о техничким измјенама Изборног закона БиХ и да он неће морати да користи бонска овлаштења.

Додик је истакао да је политичке ставове у вези са измјенама Изборног закона износио и раније.

"Јавност зна да смо ми тражили да се мандат врати странци, да буду затворене листе и друго. То смо предлагали док је у партнерству била Странка демократске акције. Они су исто имали вољу, али не и жељу да то проведу, јер су имали налоге странаца да се то не деси", рекао је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Додик је истакао да га Шмитове изјаве не интересују нити би требало да интересују јавност у Српској.

"Он је нелегалан без обзира колико се трудио да покаже да је важан", рекао је Додик.

Коментаришући изјаву америчког предсједника Џозефа Бајдена да би укидање финансијске помоћи Украјини могло довести до кризе у земљама Балкана, Додик је рекао да је невјероватно да предсједник Америке до те мјере обмањује јавност, поручивши да неће бити рата.

"Што се тиче локалних снага, нико овдје не претендује на било какав ратни сукоб, нити има ко потенцијала да то уради, али Бајден има тај комодитет да може да слаже јавност", рекао је Додик.

Лидери политичких странака које учествују у власти на нивоу БиХ на састанку у Лакташима у четвртак, 18. јануара, постигли су значајан напредак по питању Изборног закона БиХ који ће се финализирати током фебруара, саопштено је из СНСД-а који је био домаћин састанка.

На састанку је, како је наведено, постигнут и важан искорак о кључним питањима везаним за европски пут БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана