Додик: Славица Ињац шест година проживљавала тортуру

Срна
Додик: Славица Ињац шест година проживљавала тортуру

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је и прије шест година, када је Тужилаштво БиХ за политичке потребе покренуло хајку на Славицу Ињац знао оно што је данас утврдио Окружни суд у Бањалуци - да је невина у намјештеном случају “Бобар банка”.

“Славица Ињац је проживљавала тортуру дугу шест година само зато што је припадала структури људи у Републици Српској која није вољна да погне главу ни пред ким. Правда је ишла споро, али је ипак достижна”, написао је Додик на “Твитеру”.

Он је напоменуо да су оног тренутка, када су схватили да не могу доказати измишљене оптужбе, предмет вратили у надлежност Окружног тужилаштва у Бањалуци.

Бивши директор Агенције за банкарство Републике Српске Славица Ињац данас је пред Окружним судом у Бањалуци ослобођена оптужби за несавјестан рад у служби у случају “Бобар банка” .

Окружни суд у Бањалуци, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала објавило је на сајту пресуду у којој наводи иницијале оптужене, наводећи да је ослобођена оптужбе да је починила кривично дјело несавјестан рад у служби, јер није доказано да је учинила дјело за које је оптужена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана