Додик: Шеријат неће бити уведен, нити ће заживјети унитарна БиХ

Срна
Додик: Шеријат неће бити уведен, нити ће заживјети унитарна БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да у БиХ важе закони и право, шеријат неће никада бити уведен, нити ће икада заживјети унитарна БиХ, те да бошњачки политичари могу да се састају са ким хоће, али систем одлучивања и доношења одлука неће промијенити.

Додик је навео да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић "исламски радикалиста који заговара шеријатску БиХ и својим свакодневним изливима мржње настоји да скрене пажњу на себе".

"Тај не може ни са својима, а не да ради на изградњи сарадње и повјерења са другим народима или се уздржи да не покаже мржњу према Србима. Лоше га је савјетовао реис. Може он, као и /министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин/ Конаковић, да се састаје с ким хоће и прича шта хоће - али систем одлучивања и доношења одлука неће промијенити", написао је Додик на платформи "Икс".

Додик је истакао да, ако су тако моћни како се покушавају представити, нека у Федерацији БиХ ураде било шта од тога што причају.

"Не могу ни тамо, чак ни у једном кантону. За цијелу БиХ било би добро да Бошњаци коначно схвате и прихвате гдје живе и почну поштовати закон, Устав и земљу у којој живе", поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана