Додик: Јерусалимској патријаршији 100.000 евра

Срна
Додик: Јерусалимској патријаршији 100.000 евра

ЈЕРУСАЛИМ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је након састанка у Израелу са јерусалимским патријархом Теофилом Трећим да ће Влада Републике Српске у наредних мјесец дана Јерусалимској патријаршији донирати 100.000 евра.

Додик је јерусалимског патријарха упознао са сложеном ситуацијом у БиХ, те га позвао да посјети Републику Српску. Патријарх јерусалимски истакао је да је само присуство Додика у Патријаршији од великог значаја, јавља РТРС.

"Упознат сам са сложеном ситуацијом у БиХ, посебно када је ријеч о религијским неслагањима. Ово су изазовна времена, сви морамо да будемо јединствени у Христу", рекао је патријарх Теофил Трећи. Он је нагласио да су размијенили мишљења о стању на Косови и Метохији, региону и проблемима у свијету.

Патријарх Теофил Трећи је захвалио Додику, уз поруку да је свака помоћ увијек добро дошла. Након састанка са патријархом Теофилом Трећим предвиђено је да Додик посјети цркву Светог гроба.

Јерусалимски патријарх уручио Додику Орден

 

 Патријарх јерусалимски Теофил Трећи уручио је данас у Јерусалиму српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику Орден патријаршије. Додик је у разговору са патријархом јерусалимским рекао да вјерује да је сасвим природно да један народ /српски/, једне религије, треба да живи заједно

"Ми данас градимо стабилно друштво. Код нас влада мир. Имамо заједнице муслимана и католика који слободно упражњавају своју вјеру, граде своје објекте.

Очекујемо да буду лојални грађани Српској и то је предуслов мира који тамо градимо", рекао је Додик. Он је указао на то да је БиХ сложена земља, састављена од Републике Српске и муслиманско-хрватске Федерације БиХ, пренио је РТРС.

"Тамо је био грађански рат. Западњаци су направили доста нереда у смислу да нису дозволили наш природни договор него су наметнули рјешења. То је разлог да је и мени као високом званичнику тешко објаснити БиХ", рекао је Додик.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана