Додик саопштио одакле долази највећа мафија у БиХ

ГС
Додик саопштио одакле долази највећа мафија у БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да највећа мафија долази из дијела правосуђа и да је Српска стално указивала на то да постоји тужилачко-судска обавјештајна мафија у Сарајеву.

Додик је напоменуо да и подршка мафији долази из дијела правосуђа, тужилаштва, судова на свим нивоима.

"То је одметнута структура коју странци користе да би се обрачунавали на нашем простору из политичких разлога са другима. То је тако и у Бањалуци, Сарајеву, Тужилаштву БиХ и Суду БиХ", рекао је Додик за портал "Бањалука.нет".

Додик је оцијенио да БиХ, када би сви Срби утонули у стогодишњи сан, не би профункционисала јер муслимани не могу да направе државу пошто то не не знају.

Према његовим ријечима, у Суду БиХ је све склепано на начин да спроводи нечију политичку вољу, а не право, те процес против њега не би ни постојао да је правде, прва и правичности јер нема законског и уставног основа.

"Пошто су одлучили да то гурају само муслимани и пошто је муслиман судија за претходни поступак, муслиман тужилац, муслиман сада судија, пошто су сви записничари тамо и помоћно особље муслимани, питај Бога на шта ће они то изгурати, али видјећемо", додао је Додик.

Додик је истакао да нема земље у свијету у којој се кривично дјело може прописати одлуком, већ да је то могуће урадити само законом.

"Ишао сам у школу у којој сам учио како се доноси закон и да нам послије неколико година дође неки странац који није изабран, нема мандат и не може то да уради, а и да може као одлуком да мијења закон, има ли то игдје?", упитао је Додик.

Додик је поновио да на Суд БиХ иде да покаже како је то све накарадно направљено и да у томе успијева, те да ће користити своја права која не могу игнорисати.

"Мени је важно да имам свој шоу тамо и користићу га максимално", рекао је Додик.

Он је указао да се тврдило да је Недим Ћосић беспрекоран тужилац, да је неупитан, да би се послије сазнало да није положио правосудни испит и да је путем неке лобистичке структуре у Сарајеву био тужилац и судија.

"Пуни су лоповлука, ухапсили су и предсједника суда, Кајмаковићеву, то је све лопов до лопова. Не можеш да гледаш више све то и они сада покушавају да задовоље јавно мњење и ту страст у Сарајеву и да доведу Додика тамо. Мало сутра ћете Додику пресудити", поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана