Додик: Санкцијама се ништа не постиже, Српска створена да траје

Срна
Додик: Санкцијама се ништа не постиже, Српска створена да траје

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да они који уводе санкције желе да промијене српске званичнике, да раде онако како они желе, али да са тим ништа неће постићи јер је Српска створена да траје.

Додик је поручио да нема намјеру да одустане. "То је порука њима. Ако мисле да су нас забринули, нису. Преживљавам то неколико година, не знам шта су мислили да су са санкцијама постигли", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је Република Српска створена да траје, а не да нестане. "Ми то нећемо дозволити. Нас није бирала Америка, неће нас Америка ни разрјешавати", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је навео да они који уводе санкције желе да промијене српске званичнике, да дођу неки који ће ћутати и говорити само оно шта други желе да чују.

"Покушавају, прије свега, велике глобалне силе, попут Сједињених Држава које мисле да треба дисциплиновати свакога ко не жели да размишља на исти начин као они, да критикује на исти начин као они и да своју слободу преда квази идејама о БиХ коју они желе да централизују. Санкције су потпуно непотребне", рекао је Додик.

Додик је навео да ће ове санкције унијети доста немира у животе људи, али да Српској ништа посебно неће нанијети, додајући да су он, Жељка Цвијановић и други званичници представници народа од којег су изабрани.

Он је оцијенио и како очито није било довољно 500 година да српски народ на овим просторима киње, јуре, санкционишу, туку, па је сад остала ова "нова назови савремена верзија санкција".

Канцеларија за контролу имовине странаца /ОФАЦ/ Министарства финансија САД увела је данас санкције за четири званичника из Републике Српске због, како су навели, неуставних и антидејстонских акција.

Санкције су уведене српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу.

Из Амбасаде САД су навелу да су они "директно одговорни за подстицање доношења закона у Народној скупштини Републике Српске којим се одлуке Уставног суда БиХ проглашавају непримјењивим у Републици Српској, чиме се опструише и угрожава провођење Дејтонског мировног споразума".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана