Додик са Сатлером: Српска да буде видљива на европском путу БиХ

Срна
Додик са Сатлером: Српска да буде видљива на европском путу БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Српска подржава европски пут БиХ на којем жели да буде видљива у складу са механизмом координације и уз пуно уважавање њене уставне позиције, као и дејтонске структуре БиХ.

Додик је у разговору у Бањалуци са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером поновио да 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије треба рјешавати заједно, а не одвојено, те нагласио да је БиХ преговарачка страна на путу ка ЕУ.

Предсједник Републике Српске рекао је Сатлеру да очекује сагласност заједничког нивоа о рјешавању и деблокади многих, важних стратешких пројеката у скоријој будућности, те да њихову даљу блокаду Српска неће толерисати, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Осврћући се на честитку амбасадора Сатлера “свим грађанима и грађанкама” поводом 1. марта, Додик је рекао да овај датум може бити празник бошњачког народа и да то Српска неће спорити, али да није, нити може бити заједнички празник у БиХ.

Додик је истакао да нема закона који прописује 1. март празником БиХ и да је тај датум био увертира у грађански рат у БиХ и Српска га никада не може славити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана