Додик: Рудник Вареш предат странцима да би „тројка“ ушла у власт

СРНА
Додик: Рудник Вареш предат странцима да би „тројка“ ушла у власт

САРАЈЕВО - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је рудник Вареш предат странцима да би "тројка" ушла у власт, те указао да су странци смислили причу о "државној имовини" како би земљиште дали својим фирмама.

"Шта од тога има Вареш. Људи који су из Федерације БиХ били укључени у причу око рудника у Варешу тврде да су су Американци и Британци дошли и рекли `ако хоћете да тројка уђе у власт, онда се то мора дати`, и то је тачно. Зато је `тројка` њихов миљеник", рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да моћна Америка може свашта да уради малима стално измишљајући неке приче, попут руског малигног утицаја.

"Нисам никакав руски пијун, ја сам човјек из народа и зато добијам /на изборима/. Српски народ не воли никога ко је било чији, па ни руски", рекао је Додик за Аваз телевизију.

Он је навео да бошњачки политичари неће да схвате да српски народ не може да уђе у конфронтацију са Русијом.

"Вјерујем да ни Бошњаци не би ушли у конфронтацију да се Турска нађе у истој ситуацији /као Русија/ и да не би били на страни која је против Турске. То сматрам реалним", рекао је Додик.

Он је упитао зашто Србе гурају против Руса?

"Шта је то српски народ добио од Запада, осим нешто новца који сада враћа са каматама", рекао је Додик.

Додик је навео да ће се кандидовати на изборима и бавити политиком док народ то подржава.

"У извјештају /америчког Министарства финансија/ је наведено да користим политичку функцију да бих опљачкао народ. Па ја када бих хтио да то радим само би требао да будем добар са Американцима, јер они дозвољавају пљачку својима. Само је важно да сте добар полтрон америчком амбасадору и немате никакав проблем", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана