Додик: Радован Вишковић остаје премијер

Срна
Додик: Радован Вишковић остаје премијер

БЕОГРАД - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је вечерас да ће Радован Вишковић остати предсједник Владе Републике Српске.

Одговарајући на питање новинара ко ће бити мандатар за нови сазив Владе Српске, Додик је рекао да се то већ зна и да нема шта да спекулише.

"Вишковић ће остати предсједник Владе у наредне двије године. Након двије године доћи ће до избора нове владе", рекао је Додик у Београду.

Он је нагласио да управо зато што предстоје тешке године, Вишковић има довољно рутине и знања да води Владу у таквом времену.

Додик: Јединство важно за сваку државу и нацију

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас у Београду, поводом обиљежавања Дана националног јединства Русије, да је јединство веома важно за сваку државу и нацију.

“Са пажњом и симпатијама посматрамо руски народ, доживљавамо га на тај начин и желимо му све најбоље”, рекао је Додик новинарима у Руском дому уочи почетка свечане академије поводом Дана националног јединства Русије.

Он је изразио захвалност амбасадору Русије у Србији Александру Боцан-Харченку за позив да присуствује овој свечаности.

“То је разлог зашто сам овдје у име Срба из Републике Српске и у име Републике Српске. Увијек ћу бити на овом мјесту када ме позову наши пријатељи Руси”, истакао је Додик.

Дан националног јединства је руски државни празник који се прославља од 2005. године, а посвећен је сјећању на догађаје из 1612. године када су устаници под вођством Кузме Мињина и Дмитрија Пожарског ослободили Москву од пољских освајача.

То је један од најдраматичнијих периода у руској историји који је постао симбол окупљања народа пред потешкоћама и спољним пријетњама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана