Додик: Прогласићемо независност ако нам покушају одузети имовину

Срна
Додик: Прогласићемо независност ако нам покушају одузети имовину

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Српска прогласити независност од БиХ ако Сарајево, уз подршку међународне заједнице, покуша да јој одузме имовину.

- Запад деценијама не крије да намјерава да укине Републику Српску, да потпуно умањи њен значај и тако створи централизовану и унитарну БиХ. Ако свјетска заједница покуша да наметне закон о имовини, Република Српска неће оклијевати да прогласи независност -  рекао је Додик у интервјуу за РИА Новости.

Додик је најавио да ће поново бити разматран Приједлог закон о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација, који је Влада Српске повукла из парламентарне процедуре на дораду.

- Због критика на рачун европских прописа, договорено је да се овај приједлог повуче ради даљег усаглашавања са законима који важе у ЕУ - објаснио је Додик.

Нагласио је да Република Српска неће дозволити улазак БиХ у НАТО.

Додик је истакао да БиХ неће ући у НАТО имајући у виду процедуру по којој Парламентарна скупштина БиХ мора постићи сагласност о овом питању.

-То значи да овај договор не може и неће бити постигнут - рекао је Додик за РИА Новости.

Он је додао да Срби никада неће заборавити страдања невиних цивила током НАТо бомбардовања, тако да никада неће бити дата сагласност да БиХ уђе у НАТО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана