Додик: Процес пред Судом необјашњива ситуација

Срна
Додик: Процес пред Судом необјашњива ситуација

БЕОГРАД - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да апсурдна ситуација у БиХ траје предуго, истакавши да је Српска остала на бранику слова Дејтонског мировног споразума и да и тиме показује свој карактер.

Нагласио је да је у БиХ био низ епизода, да је апсурдна ситуација и у вези са Дејтонским мировним споразумом, те да је против Републике Српске уперено и дјеловање Кристијана Шмита.

-Сада нас јуре са Судом БиХ - рекао је Додик.

Он је указао да је апсурдно да неко ко није високи представник, ко није потврђен у Савјету безбједности УН, намеће законе.

-Чак је и опозиција у Републици Српској одбила да сарађује са њим, сем странке Народни фронт Јелене Тривић - истакао је Додик.

Напомиње да су раније високи представници забрањивали политички рад, да је у БиХ потпуно бесправно више од 280 закона у БиХ наметнуто са високим представником, те да се сада то наставља судским процесом у Суду БиХ.

Додик је за Телевизију “Хепи” рекао да се за Шмита везују велике афере у Њемачкој и да се Шмит, да је поштен, никада не би прихватио овога што чини у БиХ.

- Нису га (Шмита) хтјели Нијемци, (њемачки канцелар) Ангела Меркел није знала шта ће с њим, и одједном (Валентин) Инцко подноси оставку и долази Шмит - навео је Додик.

Он је подсјетио да је Република Српска након Дејтона била у незахвалној позицији и да је сасвим друга ситуација како сада живи.

-Ствар Републике Српске је у њеном карактеру- нагласио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана