Додик: Проблем незаконит рад ЦИК-а, а не поновно бројање гласова

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а и кандидат те странке за предсједника Републике Српске Милорад Додик изјавио је да није проблем поновно бројање гласова већ што Централна изборна комисије (ЦИК) БиХ то не ради у складу са законом.

-Они су морали да утврде претходне резултате и дају могућности да се у року од три дана евентуално уложе жалбе и да онда одлучују свему - рекао је Додик за РТРС након наредбе ЦИК-а да се на територији Републике Српске и Брчко дистрикта изврши поново бројање гласова за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Додик је напоменуо да је ЦИК изабран незаконито, истакавши да "нико овдје није наиван и да се зна да је ЦИК политички обојен".

Он је додао да су сматрали да ће имати бар мало професионалног достојанства код себе и да ће утврдити прелиминарне резултате и да ће онда у складу са законом реаговати.

-Међутим, и оно мало повјерења што смо имали, погажено је. Уложићемо жалбу на одлуку ЦИК-а Суду БиХ, ако нам и то дозволе. Ако има и „п“ од правосуђа морали би да је пониште и натјерају ЦИК да донесе прелиминарне резултате, па онда да доносе неке одлуке - појаснио је Додик.

Додик је истакао да је ЦИК "пао" под политичке утицаје или улицу.

-У Сарајеву то видимо све чешће, као што је Кристијан Шмит пао под утицајем улице у Сарајеву прије неколико мјесеци. То и сада исто видимо - навео је Додик.

Он је навео СНСД нема проблема са пребројавањем гласова, али да сада постоји сумња, те да ће сутра на највишим органима партије имати састанак и одлучити како и шта даље.

-Оваква БиХ не треба никоме -закључио је Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана