Додик: Пријавио сам Цвијановићеву, Вишковића, Стевандића и себе Тужилаштву БиХ

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА -Пошто још нико из ФБиХ то није урадио, одлучио сам да данас поднесем пријаву Тужилаштву БиХ против (српског члана Предсједништва БиХ) Жељке Цвијановић, (премијера Српске) Радована Вишковића, (предсједника Народне скупштине Српске) Ненада Стевандића и против себе јер смо пoдржaли доношење Закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ у Републици Српској, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Истакао је да је пријаву поднио и против свих народних посланика који су гласали за усвајање Закона, као и против свих потписника петиције академске заједнице којом су изразили незадовољство радом Уставног суда БиХ.

- Мржња и хистерија из ФБиХ која је усмјерена против Републике Српске постаје неподношљива. Пошто планирамо да донесемо и закон којим се одлуке Тужилаштва и Суда БиХ неће примјењивати у Републици Српској, овом пријавом нећемо бити изузети од процесуирања пред Тужилаштвом БиХ - навео је Додик на Твитеру.

 

Пошто још нико из Федерације БиХ то није урадио, одлучио сам да данас поднесем пријаву Тужилаштву БиХ против Жељке Цвијановић, Радована Вишковића, Ненада Стевандића и против себе јер смо пoдржaли доношење Закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ у Републици Српској.…

— Милорад Додик (@MiloradDodik) June 30, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана