Додик: Прекида се сваки контакт са особљем америчке и британске амбасаде у БиХ

ГС
Додик: Прекида се сваки контакт са особљем америчке и британске амбасаде у БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Српска прекида сваки контакт са особљем америчке и британске амбасаде у БиХ као одговор онима који су спремни да бацају осиромашени уранијум.

- Ми смо данас на сједници Владе донијели одлуку да се прекида било какав контакат са особљем британске и америчке амбасаде. То је наш однос према тим злотворима који су спремни да користе осиромашени уранијум - рекао је Додик коментаришући најаву да ће Лондон послати у Украјини наоружање које садрже осиромашени уранијум.

Додик је истакао да се коришћењем осиромашеног уранијума не убијају само садашње, већ и будуће генерације.

Влада Српске констатовала да је РС присиљена прекинути сарадњу са дипломатама обје амбасаде, те с тим у вези тражи од институција Републике Српске, као и њених представника у заједничким институцијама на нивоу БиХ, органа локалне самоуправе у Српској, као и других јавних органа да не сарађују са амбасадама САД и Велике Британије.

Влада Републике Српске је увјерена да овакво дјеловање амбасада САД и Велике Британије није у складу са званичним политикама САД и Велике Британије према БиХ и става је да прекид сарадње траје све док амбасаде САД и Велике Британије не прекину праксу мијешања у унутрашње ствари у БиХ.

У случају наметања закона о имовини услиједиће одлука о самосталности

Додик је такође најавио данас да ће Република Српска прогласити самосталност уколико Кристијан Шмит наметне закон о имовини.

"Отићи ћемо на Народну скупштину Републике Српске и донијећемо одлуку о самосталности Републике Српске", рекао је Додик у Прњавору на питање новинара да прокоментарише информацију да Шмит припрема закон о имовини и како ће Република Српска реаговати у случају да такав закон наметне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана