Додик: Пребројавање људства и оружја по ФБиХ није од јуче

Срна
Додик: Пребројавање људства и оружја по ФБиХ није од јуче

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да пребројавање људства и оружја по Федерацији БиХ, по џамијама, није од јуче, па није јасно што је америчка Амбасада чекала до данас да реагује на ратнохушкачке изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића, када су знали да реагују и на далеко безазленије изјаве у БиХ.


“Но, осуда Изетбеговићеве недвосмислене пријетње ублажена је осудом и мог става да Србе нико неће пребројавати. Да не буде да је то само одговор на Изетбеговићеву пријетњу, и сад бих поновио - Србе у БиХ нико неће пребројавати. Има нас довољно!”, пише на Додиковом “Твитер” профилу.

Из Америчке Амбасаде у БиХ саопштили су да су шокирани и згрожени запаљивим коментарима лидера СДА Бакира Изетбеговића.

Говорећи о “војној снази БиХ у случају најгорег сценарија”, Изетбеговић је раније на страначком скупу навео: “Пребројали смо се - и колико ловаца имамо и колико младих људи, и колико имамо инструктора на дроновима, и тако даље. Нећу даље, али само да знате”

БиХ може преживјети уставна, ако није уставна, неће је ни бити, поручио је данас српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

"У БиХ имамо лажног високог представника, три странца-судије Уставног суда, од којих је један Албанац, једна Нијемица из Њемачка, те Нијемица из Швајцарске, што каже да смо опет на неки начин окупирани од Нијемаца у покушају да разграде наш национални идентитет и наметну грађанску причу", рекао је новинарима Додик.

Наводећи да ових дана окупљања у Сарајеву стално иду са префиксом грађани, Додик је истакао да су то све муслимани који желе да уруше идентитет српског народа и да направе БиХ само за себе.

"Према томе, то је још једна подвала и продаја коју покушава неолиберална концепција да нам ували, причу о грађанима. Тамо није било Срба, осим оних срамних издајника који се тамо провлаче, тамо нема Хрвата, ни њихових аутентичних представника, јер се зна шта се тамо дешава", истакао је Додик.

Указујући и на приче из Сарајева о томе да њихове фабрике праве муницију за не дај Боже, да док су год џамије пуне биће БиХ, те о пребројавању једних, других, Додик је нагласио да Србима мора да буде јасно да се требају окупити око најважније идеје у новојој политичкој историји која се зове Република Српска, без које нема слободе.

"Само народ који има државу, може имати слободу", истакао је Додик и додао да је то најбоље схватио на примјеру Јевреја.

Додик је нагласио да муслимани у БиХ једва чекају да дође неки странац, још неизабран, нелегитиман и да управља њима.

"Они више воле да имају странца који ће управљати њима него да са нама, Србима и Хрватима овдје договарају како да живе заједно. Зато БиХ нема никакве шансе", рекао је Додик новинарима у Козарској Дубици.

Према његовим ријечима, многи говоре да је БиХ пропао концепт и да ће тешко опстати, да је потребно сачувати мир.

"Наша политика је очувати мир по сваку цијену. Не желимо ништа друго него мир, али ћемо се политичким средствима борити за наша уставна права", поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана