Додик: Повезаност чланова ЦИК-а са мафијом скандал својствен колонији каква је БиХ

Срна
Додик: Повезаност чланова ЦИК-а са мафијом скандал својствен колонији каква је БиХ

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да су информације да су чланови нарокартела имали своје људе у Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ скандал епских размјера својствен колонији каква је БиХ.

"Чланови ЦИК-а који нису прошли адекватну процедуру именовања заштићени су као бијели медвједи и још их је илегалац (Кристијан) Шмит додатно заковао у њихове позиције, а сад видимо и какве то има посљедице на цјелокупну БиХ", рекао је Додик за Срну.

Он је нагласио да се странци у БиХ више питају него они који би требали и морали одлучивати када би се заиста поштовао закон и зато сада гледамо посљедице њиховог мијешања и наметања небулозних одлука, што све више потврђује да је БиХ колонија у 21. вијеку.

"Повјерење у такав састав ЦИК-а одавно не постоји и то је јасно као дан, али да ове опасне тврдње о томе да су чланови наркокартела имали своје људе у ЦИК-у прођу само тако је за неповјеровати. Ово је најбољи показатељ да због самовоље странаца у БиХ не постоји никакав систем који би по аутоматизму идентификовао и одстранио оне који су дјеловали мимо закона. Овдје не можемо говорити само о санкцијама, које су неопходне и то хитно, него и о измјенама закона које би трајно спријечиле ово што данас гледамо и што је наша реалност већ одавно", констатовао је Додик.

Он је указао да је правосуђе у БиХ у потпуном колапсу.

"Имамо ухапшеног предсједника Суда БиХ, чланове ЦИК-а који су повезани са мафијом и странце који управљају процесима. Упркос свему томе, онда кажу да идемо напријед са нелегитимним Шмитом. Ако је то напријед, шта им је онда назад и како би за њих изгледала БиХ која не напредује", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је поручио да напретка у БиХ нема и неће га бити док год се странци питају, мијешају у унутрашње ствари и намећу одлуке у име оних које је народ бирао и изабрао, а појединци климају главу и вежу коња гдје им ага каже.

"Резултат таквог њиховог понашања јесте све мање БиХ, а све више колоније. Република Српска, њени политички представници и српски народ никада неће дозволити да буду под чизмом колонизатора. Такви нису били наши преци, па нећемо ни ми, зарад будућих генерација", поручио је предсједник Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана