Додик потписао указ, Службени гласник Српске нема обавезу објављивања одлука ОХР-а

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик потписао је Указ о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Овај закон Народна скупштина Републике Српске усвојила је на сједници одржаној 21. јуна 2023. године, и он подразумијева да престаје обавеза да се одлуке високог представника објављују у Службеном гласнику.

Скупштина је тада усвојила и Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ. Недуго након тога, Кристијан Шмит, којег Република Српска не признаје за високог представника поништио је оба ова закона.

Додик је потписао Указ о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске недуго након што је Леон Диаз, шеф правног одјела ОХР упутио писмо члановима Управног одбора Службеног гласника којим тражи да “предузму све мјере како би у Службеном гласнику биле објављење одлуке високог представника”.

Потписао сам Указ о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, који је Народна скупштина Републике Српске усвојила на седмој посебној сједници, одржаној 21. јуна 2023. године. pic.twitter.com/q0vdvJiNYf

— Милорад Додик (@MiloradDodik) July 7, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана