Додик: Потписаћу законе чим се спроведе процедура

ГС
Foto: Дражан Оскар Подеровић

БАЊАЛУКА - Указ о законима које је недавно усвојила Народна скупштина Републике Српске биће брзо потписан чим се спроведе процедура, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је навео да потписивање указа о проглашењу закона усвојених у Народној скупштини има своју процедуру која се одвија у оквиру институција Републике Српске.

"То ће се десити оног тренутка када дође у кабинет предсједника и када правни тим каже да су све процедуралне ствари обављене", изјавио је Додик данас новинарима у Бањалуци.

Додик је рекао да је све олакшано тиме што Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске јуче није ставио вето, што значи да је сагласан са овим законима, те закључио да ће то доћи у позицију брзог потписивања чим се спроведе процедура.

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници крајем јуна усвојила по хитном поступку Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ који предвиђа да се одлуке тог суда неће примјењивати и извршавати на територији Српске док Парламентарна скупштина БиХ не донесе закон о овом суду.

Европска унија дефинитивно дијели БиХ 

Поводом одлуке Брисела да не додијели бесповратна средства за пројекте у Српској, предсједник Милорад Додик изјавио је да Европска унија дефинитивно дијели БиХ тражећи од Републике Српске да прихвати Кристијана Шмита за високог представника и његово наметање закона.

- То свакако Српска неће учинити - јасан је Додик.

Додик је упитао и на који начин они сматрају да се без заједничких одлука у Сарајеву може имплементирати то што су одлучили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана