Додик: Постоји могућност да се сачека ступање на снагу Изборног закона Српске

Срна
Додик: Постоји могућност да се сачека ступање на снагу Изборног закона Српске

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да постоји могућност да се сачека ступање на снагу Изборног закона Републике Српске, али ће се о свему разговарати са представницима политичких партија које чине владајућу коалицију у Српској.

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да постоји могућност да се сачека ступање на снагу Изборног закона Републике Срспке, али ће се о свему разговарати са представницима политичких партија које чине владајућу коалицију у Српској.

Додик је истакао да ова политичка партија није одлучила на који начин ће се понашати када је ријеч о наметнутим рјешењима која се односе на Изборни закон БиХ.

Он је рекао да је СНСД-у неприхватљива чињеница да је Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ расписала изборе по наметнутим рјешењима лажног високог представника.

"Исто тако сматрамо да, уколико Изборни закон Републике Српске што прије ступи на снагу, имамо простора и времена да то организујемо", рекао је Додик новинарима након састанка са предсједницима градских и општинских одбора ове странке.

Он је нагласио да активности ЦИК-а не могу бити подржане у Републици Српској.

"Начин на који су они одлучили да бирају и предсједнике и замјенике предсједника бирачких одбора, да им дају статус буквално државних службеника, за нас има политичку тежину јер ЦИК жели да на тај начин покрије, као центар моћи у БиХ, цијелу БиХ. То је нешто што неће моћи", поручио је Додик.

Додик је рекао и да је могуће да локални избори буду пролонгирани или пребачени на прољеће. "Локални избори су наша ствар, а нису ствар ЦИК-а", истакао је Додик.

Он је навео да је политика СНСД-а одбијање мијешања странаца у политичке процесе, те додао да је постојала амбиција да се Изборни закон Републике Српске изгласа и раније.

Додик је нагласио да су Република Српска и СНСД побједничка страна на предстојећим изборима упркос свим покушајима опструкције. "Убједљиво ћемо побиједити. Људи су огорчени на ту неправду и како се закони намећу. То ће нас још више мобилисати", поручио је Додик.

Он је нагласио да СНСД има добру структуру у свим локалним заједницама. "Имамо добру структуру именованих људи са којима разговарамо како треба додатно побољшати нашу организацију", рекао је Додик.

Додик је изразио задовољство стањем у СНСД-у, наводећи да су одличан посао урадили људи који су недавно изабрани на позиције генералног секретара, организационог секретара и потпредсједника те странке.

"Ми смо у стању консолидације са другим факторима јер смо консолидовали нашу партију на свим мјестима која су можда представљала неки проблем", рекао је Додик.

Он је навео да ће данашњи састанак са предсједницима градских и општинских одбора ове странке у наредних мјесец дана бити проширен са свим званичницима бираним од СНСД-а на било којој функцији, од управних одбора, директора школа, начелника одјељења, општинама, или било гдје на другом нивоу.

"Рачунамо да ће то бити и неколико хиљада људи и тада ћемо договорити дефинитивно наше политике у вези са овим изборима", рекао је Додик.

Упитан за коментар о некадашњем високом функционеру СНСД-а Игору Радојичићу, који је основао своју политичку организацију, Додик је рекао да је Радојичић избачен из СНСД-а, те да нема никакву снагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана