Додик посјетио цркву и џамију (ФОТО)

Г.С.
Додик посјетио је православну цркву и џамију у Казању
Foto: АТВ | Додик посјетио је православну цркву и џамију у Казању

КАЗАЊ - Милорад Додик, предсједник Републике Српске посјетио је православну цркву као и џамију у Казањском Кремљу у Казању.

Додик је, током срдачног сусрета, поразговарао са владиком. Потом је владика испратио Додика до џамије Колшариф гдје су се сусрели са имамом.

Казањски Кремљ је руски Кремљ (градска цитадела) и историјско утврђено средиште Татарстана у граду Казању. Изградио га је Иван ИВ Грозни на мјесту срушене тврђаве казањских канова у 16. вијеку, преноси АТВ.

Њене изванредне грађевине изграђене од 16. до 19. вијека, су интегрисале старије грађевине изграђене од 10. до 16. вијека. 

Због тога је 2000. године Казањски Кремљ уписан на УНЕСКО-в листу Свјетске баштине у Европи као једина преживјела татарска тврђава у Русији, али и важно ходочасничко мјесто православаца.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави данас у Казању у који је допутовао након дводневне посјете Бјелорусији. За сутра је планиран састанак са предсједником Русије Владимиром Путином.

Додик се у Бјелорусији у одвојеним сусретима састао са предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком и премијером Романом Головченком.

Посјетио је и бјелоруску Академију наука гдје је разговарао са предсједником бјелоруске Академије наука Владимиром Григоријевичем Гусаковом, те му поклонио Змијањски вез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана