Додик: Поносан сам на наше хероје спасиоце

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик захвалио је данас припадницима специјалистичког тима за трагање и спасавање из рушевина Републичке управе цивилне заштите, који су учествовали у хуманој мисији у Турској након разорног земљотреса, истакавши да су тамо били искључиво као представници Српске.

- Није било идеје да будемо дио тима БиХ. Поносан сам на наше хероје са којима сам био у контакту - рекао је новинарима Додик након пријема за припаднике овог тима.

Он је подсјетио да је и Турска помогла Српској 2014. године када су је задесиле катастрофалне поплаве.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да су хероји спасиоци ишли да помогну у Турску и да је то била једна од најзапаженијих екипа по стручности и квалитету.

Вршилац дужности директора Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић рекао је да је мисија била јасна, а то је да се помогне народу у Турској.

Додик је раније изјавио да ће са по 5.000 КМ наградити јунаке спасиоце који су се вратили из хумане мисије у Турској, гдје су у правом свјетлу представили Српску. Спасиоци су 12. фебруара спасили десетогодишњу дјевојчицу, која је провела шест дана под рушевинама у земљотресу разореном граду Кахраманмараш.

Припадници Републичке управе цивилне заштите који су учествовали у спасилачкој мисији договорили су се да се одрекну дневница у корист дјевојчице коју су спасили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана