Додик: Поносан народ из Републике Српске Крајине не смије да буде заборављен

Срна
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

ЛОЗНИЦА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас на обиљежавању 29 година од хрватске злочиначке акције "олуја" да поносан народ из Републике Српске Крајине не смије да буде заборављен.

"Када видим овај скуп осјетим понос поред туге која је вјечна за страдањем нашег народа кроз историју, у колонама, јама, отишао је скоро читав један народ. Срби кроз историју памте колону, страдања", рекао је Додик у Лозници гдје је у току обиљежавање Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у хрватској војној акцији "Олуја".

Он је оцијенио да је пражњење Крајине било дио континуитета, те подсјетио на усташке ријечи да једну трећину Срба треба побити, једну трећину протјерати, једну покрстити.

"Наши гробови нас подсјећају на тугу, а споменици наших страдања по ФБиХ и Хрватској више су скаламерија", нагласио је Додик.

Он је подсјетио да је у Санском Мосту на једном мјесту убијено 5.500 Срба, убијани су у Бихаћу у хиљадама, нагласивши да је то геноцид у континуитету.

"Срби су поносан и слободан народ и желимо да живимо са другима. Морамо да идемо даље, али не смијемо да заборавимо", истакао је Додик.

Он је напоменуо да вјерује да би ово обиљежавање било заборављено да није било предсједника Србије Александра Вучића који је прије 10 година покренуо да ово заједнички обиљежавају Српска и Србија. 

Додик: Снажна Србија и Српска гарант опстанка Срба, подршка Вучићу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је поносан на усвојену Декларацију са Свесрпског сабора, те да је јединство и опстанак српског народа могуће остварити само уз јаку Србију и Републику Српску.

„Не треба заборавити страдање у прошлости. Хвала свима који вјерују у Србију и Републику Српску. Хвала за снагу коју нам дајете. Свако ко заступа Србе изложен је притиску. Зато знам кроз шта пролази предсједник Србије Александар Вучић. И ја сам изложен притиску“, рекао је Додик у Лозници на обиљежавању 29 година од злочиначке акције хрватске војске и полиције "Олуја".

Додик је истакао да данас предсједник Александар Вучић води јаку и стабилну Србију.

„Знам гдје је била Србија на међународној сцени некада а гдје је сада. Знам да је Србија поштована и уважавана“, рекао је Додик.

Предсједник Додик је нагласио да је гаранција слободе и опстанка заправо снажна и просперитетна Србија и Република Српска.

„Само уз слогу можемо одговорити изазовима. Ако будемо посвађани онда ћемо бити лак плијен и нико не може да искључи опет да идемо у неким колонама“, нагласио је Додик.

Каже да је потребно додатно радити и подржати подржати јединство Срба, те одбацити жеље оних који говоре о неким босанским, хрватским или црногорским Србима.

„Имамо право да славимо Србију и Републику Српску. Ми славимо наше датуме који нису уперени против некога. Нама треба слобода, развој и окупљање. Не треба нам унутрашња нестабилност. Подршка сам руководству Србије“, нагласио је Додик који је поновио да су Срби у подређеном положају без снажне и моћне Србије.

Повезане вијести

Патријарх Порфирије: Са слободом се не може и не смије трговати када је наш народ у питању

Почео парастос жртавама хрватске злочиначке акције "Олуја"

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана