Додик положио вијенац на меморијални зид

Срна
Мраковица
Foto: Срна | Мраковица

ПРИЈЕДОР - Предсједник Републике Српске Милорад Додик положио је вијенац на меморијални зид споменика на Мраковици у оквиру обиљежавања 81 године од Битке на Козари.

Вијенце и цвијеће положили су представници влада Српске и Србије, Народне скупштине Републике Српске, Српске у институцијама БиХ, Трећег пјешадијског (Република Српска) пука, општина и градова Поткозарја, организација проистеклих из Другог свјетског рата и Одбрамбено-отаџбинског рата, те политичких партија.

На меморијалном зиду спомен комплекса на Мраковици уписана су имена 9.921 погинулог борца у борбама на овом подручју у току Другог свјетског рата.

Полагању вијенаца и цвијећа претходило је паљење свијећа код спомен крста и минут ћутања у помен на жртве, а слиједе културно-умјетнички програм и обраћања предсједника Додика, министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијела Егића, државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије Милета Карановића и представника СУБНОР-а.

Обиљежавање 81 године од Битке на Козари заједнички организују одбори за његовање традиције ослободилачких ратова влада Републике Српске и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана