Додик: Погубна политика братства и јединства довела до додатног српског страдања

СРНА
Додик: Погубна политика братства и јединства довела до додатног српског страдања

ПРИЈЕДОР - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на обиљежавању дана сјећања на дјецу убијену у НДХ да је погубна политика братства и јединства довела до додатног страдања српског народа.

Додик је у Мацурама код Приједора указао на потребу да се никад не заборави страдање дјеце на овим просторима, наводећи да се поставља питање како је могуће да је српски народ опстао.

Упитао је и шта су Србима учинили да се 50 година не сјећају, да пусте да гробови зарасту у коров, да се не говори о српском страдању, патњи, и то само зато што то није било коректно према онима који су учинили та злодјела, побили српски народ, дјецу.

На обиљежавању Дана сјећања на дјецу убијену током геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ од 1941. до 1945. године, Додик је истакао да на многим мјестима није било ни породица нити мајки да оплакују своју убијену дјецу.

"Ми Срби смо ушли у ту причу о комунистичком уређењу и што је помало зачуђујуће и можда најгоре прихватили да то уређење и те вриједности комунизма упражњавамо као своје, одричући се националнога и свега онога што је везано за наше страдање", рекао је Додик у обраћању.

Он је додао да је то и довело до распада Југославије и да народи који су били на страни окупатора опет искористе прилику за додатну сатанизацију српског народа.

"Онима којима је српски народ наивно вјерујући давао слободу, окренули су се против српског народа и та сатанизација траје и данас", нагласио је Додик.

Додик је истакао да је веома важна одлука Владе Републике Српске да се обиљежава овај дан, наводећи како нема козарачког, поткозарског, љевчанског села да није изгубило пола свог становништва.

Али, нагласио је, Срби се увијек обрадују када прође вријеме зла, не баве се тиме, већ крену у нови живот

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана