Додик: Подржати руководство Србије у заштити народа на Космету

Срна
Додик: Подржати руководство Србије у заштити народа на Космету

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је у интервјуу Срни да треба подржати руководство Србије у томе да заштити свој народ на Косову и Метохији и указао да Запад не поштује минимум договора.

Додик је рекао да Срби не смију одустати од одавања почасти за Србе који су тамо погинули.

-Не можемо прихватити матрицу о томе да се ради о терористима. Сарајево само прича о терористима на Косову и Метохији. За њих Ал каида није терористичка и никада нису о томе говорили. За Сарајево и Американце нису терористи они који су пуцали по амбасади и одсијецали главе, али јесу они који бране своје куће и супротстављају се Аљбину Куртију који их напада - рекао је Додик.

Додао је да „морамо подржати руководство Србије у томе да заштити свој народ" и подсјетио да „НАТО брани интересе Приштине ради сопствених интереса, па и због тога што тамо имају изграђену једну од највећих војних база, а Срби су у томе колатерална штета“.

 Када је ријеч о Косову и Метохији, он је упитао да ли су само Срби проблем када се гледа из визуре Запада и указао на њихово непоштовање договора, што се види на примјеру Заједнице српских општина.

-Чак су то упоређивали са Републиком Српском у негативном контексту, а онда Нијемци од нас траже да пуштамо у БиХ оне са личном картом. Мало сутра ћете ући - поручио је Додик.

Додик је рекао да Србија поштује свој територијални интегритет, а поједини представници земаља Запада отворено лобирају за једну од страна.

-То су неприхватљиве ствари. Бомбардовали сте нас, бацили сте осиромашени уранијум. Побили сте нам дјецу. Мислите ли да треба то да заборавимо - упитао је Додик и подсјетио да никада није стигло извињење који би се огледало у поштовању интереса Србије нити се поштује минимум договора.

Према његовим ријечима, сва глобалистичка политика иде за тим да се сруше државе.

-Како је могуће да не постоји ниједна опција, осим оне да Срби нестану са Косова и Метохије."Идите у Хрватску па погледајте у Лику и Кордун. Нема живе душе. То сте направили са вашим политикама - навео је Додик.

Он је истакао да се све ради на штету Срба што показују и извјештаји о посљедњим догађајима на Косову и Метохији, јер се говори о убијеном полицајацу, али не и о убијеним Србима.

-Мени је жао због страдалих, али погледајте како иде спин. Сада нам дође и онај специјални изасланик Владе Њемачке за Балкан Мануел Зарацин и прича о нечему. Катастрофална је политика у Њемачкој коју води - рекао је Додик и истакао да представници Њемачке покушавају говорити о БиХ, „док у својој земљи губе подршку грађана“.

Он је подсјетио да су и бивши амбасадори по завршетку мандата указивали на погрешну политику САД и других земаља када је ријеч о статусу Републике Српске и такозваног и самопроглашеног Косова.

-Немојте да понижавате Србе - рекао је Додик.

Додик је рекао да ће најкасније почетком новембра разговарати са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином у Москви, те додао да је важно за Српску да има такав однос са глобалним лидером, какав је Путин.

-Русија је измучена Другим свјетским ратом и комунистичком влашћу, као и очекивањем да ће Запад коначно прихватити Русе као интегрални дио тих вриједности. Изгубила је 30 година у трагању и схватила да Запад преко Украјине само жели доћи до сировина и ресурса на истоку Русије - сматра Додик.

Он је додао да су највећи браниоци комунистичких вриједности заправо Запад и САД, јер подржавају све оно што су комунистичке власти учиниле у прошлости, а на штету данас суверених држава као што је Русија.

-Америка је преко сукоба у Украјини демолирала Европску унију која више није фактор. Зауставили су Њемачку јер су се плашили савеза ове земље и Руске Федерације. Синоним за тај савез је био „Сјеверни ток" - навео је Додик.

Он је истакао да није било реално за очекивати да Русија неће одговорити на хаварију која је прекинула снабдијевање Европе гасом.

-Интересантно је причати с Путином. То је заиста, што се мене тиче, висока привилегија. Када њему пружите руку и када он каже да је нешто у реду, онда је у реду. Када пружите руку неком западњаку знајте да вас је преварио сљедећи дан - рекао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана