Додик: Почео бруталан напад на Српску

Ведрана Кулага Симић
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Избори за предсједника РС су били легални, а ово сада што се дешава је манипулација с циљем дестабилизације Српске те бруталан напад на њу. Очигледна је спрега Централне изборне комисије БиХ и опозиције.

Поручио је то лидер СНСД-а Милорад Додик након сједнице Извршног комитета странке у Бањалуци.

Додик је поручио да ЦИК крши закон због чега подносе против њих кривичне пријаве.

- Избори су били фер, али резултат не одговара многима - рекао је Додик и да на 51 мјесту он није донио ни један глас за предсједника РС.

СНСД, каже, неће прихватити поновљење изборе.

- Ово је пропала земља која нема шансе да преживи. Позивамо да се окупимо око Републике Српске коју покушавају да направе проблематичном - рекао је Додик и додао да је ЦИК на путу уништавања Српске.

О посљедњој одлуци ЦИК-а биће ријечи и на данашњем састанку представника странака владајуће коалиције у Српској. Састанак је заказан за 12 часова у Народној скупштини Републике Српске. 

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић нагласила je да се нико не плаши поновног бројања ако је све по закону, али овдје и сада то није случај.

- Ово је раније смислила опозиција која је од старта знала да ће изгубити изборе - рекла је Цвијановићева и подсјетила да су и прије неколико дана рекли у ЦИК-у опозицији да су поранили са достављањем приговора.

Чланови ЦИК-а су се, сматра, препали за своје позиције јер су имали позиве, између осталог, и из три амбасаде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана