Додик: Оформићемо посебно тијело за реаговање на дезинформације

Срна
Додик: Оформићемо посебно тијело за реаговање на дезинформације

БАЊАЛУКА -У Републици Српској тимови у оквиру својих дневних активности активно раде на праћењу свих дезинформација те је план да се тај процес додатно заокружи и по угледу на Србију оформи посебно тијело за реаговање на њих.

Рекао је ово предсједник Републике Српске Милорад Додик коментаришући изјаву директора Канцеларије Владе Србије за јавну и културну дипломатију Арно Гујона да ће медијски тимови које ће до краја године формирати Србија како би реаговали на лажне вијести у тој земљи, реаговати и на лажи о Републици Српској. Предсједник Републике Српске је поздравио ову одлуку, нагласивши да су Срби данас, као и годинама раније изложени сталним нападима и антисрпској пропаганди која жели да ослаби наш народ и наше земље.

Он је рекао да српски народ никада није био уједињен као сад, те да је поносан што припада генерацији политичара која је томе допринијела.

"Мржњом усмјереном према Србији и сталним нападима на све што је српско, они негирају европске интеграције. Република Србија и Република Српска данас могу да дају одговоре на те нападе и битно је да се учини све да се дезинформације зауставе, да се наш глас и наш став чују. Посебно је важно да ће на све подвале и подметања о Српској бити и реакција из Србије. То су све резултатати наших заједничких активности и дио циљева које планирамо реализовати", рекао је Додик.

Додао је да ће заједно са предсједником Србије Александром Вучићем урадити да јединство српског народа буде још видљивије.

"Србија је данас јака и моћна, и пружа подршку и БиХ, али Бошњаци због своје мржње нису у стању да то виде и тако показују сву своју острашћеност. Та хајка се одржава кроз медије гдје се настоји створити слика о томе да је проблем онај ко нуди помоћ и ко поштује међународно право и међународне споразуме", истакао је Додик.

Он је упитао шта би било када би се Србија понашала према БиХ на исти начин на који се бошњачки представници постављају у вези са самопроглашеним Косовом.

Додик је указао да Бошњаци морају да схвате да та политика лицемјерја и мржње никоме не доноси ништа добро и да се окрену европском путу, којег нема без сарадње са Србијом и другим земљама регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана