Додик: Питање имовине ријешено Дејтоном и то нико не може промијенити

Срна
Додик: Питање имовине ријешено Дејтоном и то нико не може промијенити

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је питање имовине ријешено Дејтонским мировним споразумом и да нико, па ни Исламска вјерска заједница, не може промијенити ту чињеницу.

Додик је нагласио да је Исламска вјерска заједница у БиХ од успостављања дејтонске БиХ најснажнија политичка опција код муслимана и да је готово у потпуности непримјерено укључена у политичка дешавања у БиХ.

Он је додао да поглавар Исламске вјерска заједница у БиХ Хусеин Кавазовић, попут католичких бискупа и православних епископа, може да брине о имовини Исламске вјерске заједнице, али да је недопустиво да се вјерска заједница бави политичким питањем пар екселанс.

-Лажи, полуистине и политичке квалификације, којима је прибјегла Исламска вјерска заједница, нису достојне ни мање озбиљне организације од једне вјерске заједнице - навео је Додик на свом "Твитер" профилу.

Народна скупштина Репблике Српске усвојила је 28. децембра по хитном поступку Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, а којим се уређује својина коју користе субјекти који врше ту власт од потписивања Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

Из Ријасета Исламске заједнице у БиХ данас је саопштено да је ријеч о "једностраној и неуставној одлуци" којом се "наставља отимање државне имовине" и, како наводе, крши Дејтонски споразум и Устав БиХ, што може имати посљедице по стабилност БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана