Додик о изборима у Русији: Од изузетне важности за Српску да предсједник остане Путин

Срна
Додик о изборима у Русији: Од изузетне важности за Српску да предсједник остане Путин

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је писмо подршке Владимиру Путину, самосталном кандидату на предсједничким изборима у Руској Федерацији, пожељевши му још једну побједу која би несумњиво значила даљи напредак и развој пријатељске Русије, као и унапређење односа и јачање сарадње са Републиком Српском.

Руски народ ових дана бира своју будућност. Увјерен сам да је њихова будућност у политици коју водите и да ће њихов избор бити Владимир Путин. Ови избори су од великог значаја за братску Русију, али и за нас који у Вама гледамо великог државника и пријатеља Републике Српске и српског народа у цјелини – истакао је предсједник Српске у писму подршке упућеном Путину.

Додик је указао да напредак који је Русија остварила под вођством Владимира Путина доказује исправност политике коју води, а која је усмјерена на очување јединства, суверенитета и безбједности земље, свих хришћанских вриједности, традиције, историје и културе.

– Вјерујем да ће грађани Руске Федерације и на овим изборима препознати и својим гласом наградити Ваш патриотизам, оданост отаџбини, као и рад и труд који сте уложили за бољу будућност Русије и руског народа, указујући Вам повјерење и за наредни предсједнички мандат – истакао је Додик.

Предсједник Додик је нагласио да је и за Републику Српску, али и српски народ у цјелини од изузетне важности да на мјесту предсједника Руске Федерације буде Владимир Путин, лидер са визијом и јасном политиком која је усмјерена на добробит руског народа, просперитет и напредак земље, саопштено је из Кабинета предсједник Српске.

Подсјетивши да Република Српска и Руска Федерација већ традиционално имају добре односе, Додик је изразио наду да ће тако бити и у будућности на обострано задовољство.

– Много је учињено у нашој досадашњој сарадњи и сматрам да се политичка и економска сарадња може подићи на још већи ниво. Досадашњим блиским односима и братској сарадњи Републике Српске и Руске Федерације дали сте лични печат и допринос и увјерен сам да ће тако бити и након ових предсједничких избора, те да ће руски народ изабрате најбољег кандидата – Владимира Путина – истакао је Додик.

Предсједник Српске пожелио је Путину много среће, успјех на предсједничким изборима и убједљиву побједу која би обезбиједила бољу, сигурнију и мирнију будућност за све.

У Русији је почело гласање на изборима за предсједника Русије. Први ће своје право гласа искористити становници Камчатке, гдје су бирачка мјеста већ отворена – гласаће се од 08.00 до 20.00 од 15. до 17. марта.

Централна изборна комисија (ЦИК) је регистровала четири предсједничка кандидата Николај Харитонов (Комунистичка партија), Леонид Слуцки (ЛДПР), Владислав Даванков (Нови људи) и Владимир Путин самостални кандидат.

ЦИК ће саопштити прелиминарне резултате гласања ујутро, 18. марта. Комисија ће изаћи са првим резултатима у 21.00 у недјељу, 17. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана