Додик: Петровић вуче Бијељину у колапс

Срна
Додик: Петровић вуче Бијељину у колапс

БИЈЕЛЈИНА - Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је градоначелнику Бијељине ЛЈубиши Петровићу да је он грешка која град вуче у колапс и подржао његов опозив о којем ће се одлучивати на референдуму у неђељу 19. марта.

”Није Додик проблем у Бијељини, него је рјешење, јер више сам ја урадио у овом граду него он. У посљедњих 10 година од када сам на власти у Бијељину је инвестирано милијарду марака, а по томе шта оставе иза себе мјере се политичари”, рекао је Додик на великој трибини Народне коалиције “Покренимо Бијељину”.

У обраћању грађанима од којих многи нису имали мјеста у препуној сали градског биоскопа, Додик је навео да већ може да прогласи побједу Коалиције на референдуму и најавио да у Бијељини слиједи најмасовнији пројекат модернизације путне мреже у граду.

“Нико брже није пао него он”, оцијенио је Додик и додао да овај град заслужује боље.

Он је рекао да политика никада није прича “на живот и смрт”, иако је неки тако схватају, те навео да је Петровић остварио 350 ноћења за своје сараднике изван Бијељине који су доведени уочи референдума.

“Ми смо овђе да бранимо Бијељину и наш начин живота, а онима који то не прихватају да кажемо да нису дио ове политичке заједнице и да нешто друго раде у животу”, поручио је Додик.

Лидер СНСД-а рекао је да је око Петровића окупљена булумента која нема става, подложна је америчкој и британској администрацији и оцијенио да је Петровић био у страним амбасадама више него он за сав живот.

Додик је у обраћању поновио да се противи манифестацијама попут “параде поноса” и да од институција тражи да се то забрани у Бањалуци, истичући да нема ништа против било кога, али има против наметања.

“Сада ће ми рећи да нисам европски они који нама хоће у уџбенике за основну школу да ставе како не постоје мама и тата, него родитељ један и два. Те вриједности не могу и нећу прихватити јер то руши породицу”, рекао је Додик и додао да жели да заштити младе и породицу који су већ доста нападнути, јер је готово више разведених него склопљених бракова.

За Републику Српску Додик је рекао да добро стоји, да нема изазова, али има велике планове на чијој ће реализацији радити синхронизовано у будућим годинама, наводећи као примјер изградњу ауто-пута, брзе саобраћајнице од Бијељине до Зворника, дринског насипа за који је Српска обезбиједила 56 милиона КМ, а локална власт још није ријешила ни имовинске односе.

Према његовим ријечима, у Српској је неопходна и модернизација електромреже, као и трајна и снажна подршка младим брачним паровима, а све то је немогуће без сарадње.

“У БиХ смо залутали, али ми једнако желимо мир и тражимо само оно што пише у Уставу”, закључио је предсједник Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана