Додик: Парламент Српске ће усвојити извјештај независне комисије о Сребреници

ГС
Додик: Парламент Српске ће усвојити извјештај независне комисије о Сребреници

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће Народна скупштина РС на наредној сједници усвојити извјештај Независне међународне комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995 године, коју је формирала Влада Српске.

Додик је рекао да је то одговор на ујудурму и незаконито поступање у вези са приједлогом Генералној скупштини УН-а о Сребреници.

- У извјештају Комисије јасно стоји тврдња да није било геноцида у Сребреници и да је утврђено да је тамо са становишта Бошњака у читавом периоду рата страдала 3.741 особа, а да је више од 2.500 Срба. Имајући у виду да за геноцид мора да постоји намјера једног народа да биолошки и физички елиминише други народ, а то није доказано ни у једној пресуди и није могуће доказати суђењем појединцима, озбиљна је подвала када они говоре да имају пресуде за појединце које се претварају у општу кривицу за Србе - навео је Додик на конференцији за новинаре након састанка странака владајуће коалиције на нивоу Републике Српске, преноси РТРС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана