Додик: Ово је све фарса

РТРС
Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

СРАЈЕВО -Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је, након рочишта у Суду БиХ, да је ријеч о монтираном процесу а у прилог томе иде чињеница да Тужилаштво БиХ одбија да изведе доказе у вези са Анексом 10 Дејтонског мировног споразума, односно да докаже да појединац може наметати законе у БиХ.

-Они који су ужурбано хтјели да овај процес заврше сада врше притисак на Суд, како би убрзали ову причу. Они не желе да прикажу да је ово све лажно - рекао је Додик новинарима у Сарајеву након рочишта у Суду БиХ, у процесу који се води против њега и в.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића.

Додик каже да Суд није хтио да прихвати извођење свједока и доказа који би оголили поступак и показали да нико нема право да намеће законе.

-Ово је фарса и одлучио сам да учествујем да би то све довели до краја. Биће занимљиво да видимо да ли ће бити правна или политичка пресуда. Очекујем политичку пресуду -  истакао је Додик.

Указао је да је важно да јавност буде упозната са оптужницом, те да је на Тужилаштву да докаже да постоји кривица што они нису у могућности.

-Нека докажу да постоји појединац који може наметати законе. Гдје постоје Бонска овлашћења? Наш циљ је да докажемо да је ово протекторат који се заснива на вољи појединца -  рекао је Додик.

У Судуи БиХ данас је настављен судски процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића због “непоштовања одлука Кристијана Шмита”.

Испред Суда БиХ у Сарајеву, прије почетка рочишта, окупио се велики број грађана да би пружили подршку Додику и Лукићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана