Додик: Отварање преговора са ЕУ резултат огромног доприноса Српске

Срна
Додик: Отварање преговора са ЕУ резултат огромног доприноса Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поздравио је најаву предсједнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да су сви изгледи да ће бити одобрен почетак преговора ЕУ и БиХ, али да то без датума не значи пуно.

-Треба рећи да је отварање преговора резултат огромног и пресудног доприноса Републике Српске у том процесу. За нас је европски пут важан јер представља испуњење великог националног циља - живот Срба у економском и политичком простору без граница - нагласио је Додик.

Он је додао како посебно жели захвалити партнерима из Мађарске, Србије, Словачке, Аустрије, Хрватске и Словеније, као саговорницима који у потпуности разумију чињеницу да је БиХ "мала ЕУ".

-Да може функционисати и да иде напријед само када ниједан интерес није искључен, него укључен у једначину. Тада имамо позитиван резултат. Свако уплитање странаца у домаће токове није сабирање наших различитости у позитивне процесе, него једначина која нас гура од заједничког циља, а чланство у ЕУ то јесте - написао је Додик на мрежи "Икс".

Предсједник Комисије Урсула фон дер Лајен рекла је данас да ће Европска комисија препоручити Европском савјету да започне преговоре са БиХ о приступању ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана