Додик oткрио ко стоји иза лажи о камповима у Српској

Срна
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да иза лажи о кампови за обуку на територији Српске стоји америчка Амбасада у БиХ, истичући да не постоји ниједна организација на свијету која би могла да потврди постојање таквих кампова.

"Све је измишљотина, од почетка до краја. Никаквих података о томе нема, не само код наших домаћих структура, него нема ни у једног европској и другој структури", нагласио је Додик.

Он је рекао да је са информацијом о наводним камповима за обуку у Републици Српској, током протеклог боравка у Русији, упознао и предсједника Руске Федерације Владимира Путина.

"Руска политика не иде за тим да то ради. Када сам то рекао Путину, он је био изненађен. Наравно да сам му рекао да је то пласирала америчка Амбасада. Мислим да баш њихов, тај ригидни и покварени однос према Републици Српској у оличењу америчког амбасадора /Мајкла Марфија/, стоји иза те лажи", рекао је Додик за РТРС.

Он је навео да је Амбасада САД у БиХ повукла своје саопштење о камповима у Републици Српској, али да су трагови те лажи остали.

"Ниједна организација нема податке о томе. Ниједна европска обавјештајна служба нема о томе податке, само има у болесној глави оног Марфија да то постоји", рекао је Додик.

Додик је нагласио да су све те приче усмјерене ка дестабилизацији Републике Српске и сатанизацији њеног руководства, а прије свега њега као предсједника.

Према његовим ријечима, то је још једна лудост која се појављује у политичком Сарајеву.

"Они сада користе причу о томе како сада све треба натрпати на руску страну, јер је општа фобија у односу на Русе на Западу. Сада шта год да утрпаш Додику да је са Русима одмах то треба да буде тамо дочекано као разлог за интервенцију, склањање... Међутим, то није тако", рекао је Додик.

Он је навео да и Република Српска жели у ЕУ, али у складу са Уставом БиХ.

"Свјесни смо да негдје морамо напавити неку реформу, али не желимо да испуњавамо жеље муслиманима у Сарајеву да кроз те реформе ка европском путу једног дана осване празна љуштура од Републике Српске. То неће доживјети! Такву причу могу да сањају, али им се никада неће десити", изјавио је Додик. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана