Додик: Опозиција да стане у борбу за национално јединство у Српској

Срна
Додик: Опозиција да стане у борбу за национално јединство у Српској

НИШ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас опозицији да стане у борбу за национално јединство, партијско и политичко у Републици Српској.

"Станимо иза концепта јаке Републике Српске, станимо иза Српске која се мора одвојити од овог концепта БиХ", рекао је Додик за РТРС у Нишу гдје је присуствовао обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.


Нагласио је да "ако нам не дају БиХ предвиђену Уставом и Дејтонским споразумом, ми ову БиХ нећемо и не смијемо остати у њој".

"Вратите нам Устав, друго не тражимо, остајемо у БиХ. Ако нећете да вратите Устав и хоћете имовину да нам узмете, шта ћемо ми у БиХ. То је оно што опозиција мора да разумије, а не Кристијан Шмит, њега ионако нико не разумије", нагласио је Додик.

Он је навео да му није важно оно што говори Шмит којем је опозиција отказала састанак који је очигледно имао са њима и нашао је начин да им узврати.

"Он није важан. Овдје су важни људи из опозиције. Радује ме што је предсједник СДС-а Милан Миличевић данас рекао да је Шмит лажан високи представник. Одједном смо чули од свих да је лажан и није високи представник. Како је Браниславу Бореновићу, предсједникиу ПДП-а, Шмит сада лажан, а није био прије шест мјесеци", упитао је Додик.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана