Додик: Они који желе укидање закона Српске најбоље би било да укину БиХ

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Онима који желе укидање Закона о непокретној имовини било најбоље да укину БиХ, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

„То је најпродуктивнија ствар коју овдје могу да ураде и да пусте народе да живе и да се организују како желе“ рекао је Додик коментаришући захтјев који је Уставном суду БиХ поднио бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић поводом Закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти.

Он је подсјетио да је Парламент Републике Српске донио овај закон у којем нема ништа спорно, наводећи да је Уставни суд и до сада оспоравао одлуке на које Српска, по Уставу, има право.

„ Уставни суд, који је састављен да поспреми неред иза странаца, сада доноси разне одлуке, а то што тај суд каже не мора значити да је у праву. Парламент је донио одлуку, функционисало је док је требало, а сад би они то да укидају - рекао је Додик за РТРС.

Он је такође изјавио вечерас да је Република Српска против чланства у НАТО-у јер је тај војни савез бомбардовао Републику Српску и Србију осиромашеним уранијумом који и данас изазива малигне болести код становништва у Српској.

”Овај простор никада неће постати чланица НАТО савеза зато што је тај војни савез бомбардовао Републику Српску и Србију”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, НАТО је прекршио међународно право у том погледу, јер није било резолуције Савјета безбједности да бомбардује Српску и Србију, а били су дужни да то прибаве.

Додик је напоменуо да је све што је НАТО радио годинама уназад, било нападачка прича, питајући шта је НАТО као одбрамбени савез имао да ради на простору Србије и Републике Српске

“НАТО се сврстао иза политике која је ишла на распарчавање Србије и српског народа и то и данас одржавају кроз причу према Косову и Метохији”, рекао је Додик за РТРС.

Он је рекао да се не би другачије могла објаснити НАТО интервенција у Републици Српској и Србији и њихово бацање бомби са осиромашеним уранијумом, распад бивше система Југославије на један бруталан начин од НАТО земаља, предвођених САД, Великом Британијом.

Додик је навео и да распад Варшавског пакта није довео до престанка рада НАТО савеза, који је организован као одбрамбени, а не као нападачки савез.

Додик је додао да је Дејтонски споразум како је потписан, “разваљен” од Запада, ЕУ и САД, те да се сви споразуми који су актуелни, као што је Бриселски споразум за Косово, не поштују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана