Додик: Одлукама институција Српске не може да се бави нелегални Шмит

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је не дијели никакве приоритете са Кристијаном Шмитом.

На питање да прокоментарише објаву ОХР-а на “Твитеру” да је покушај Народне скупштине Републике Српске да “оспори ауторитет Уставног суда БиХ неприхватљиво кршење Дејтонског споразума и пријетња владавини права, а да је за то најодговорнији предсједник Српске Милорад Додик и да су те одлуке нелегалне”, предсједник Додик је одговорио да у БиХ нелегално борави Кристијан Шмит.

“Нелегални Шмит нелегално сједи на позицији високог представника, тако да он није компетентан уопште да говори било шта о Народној скупштини Републике Српске”, нагласио је Додик и поручио да Шмит и запослени у ОХР треба да се баве сами собом, а не Републиком Српском.

Он је рекао да је за њега, као и за Републику Српску нелегалан Шмит и мјесто високог представника је и даље упражњено.

“БиХ нема високог представника и крајње је вријеме да тај Шмит престане да се бави нашим институцијама и нашим одлукама”, нагласио је Додик.

Он је истакао да двоотрећинска подршка Закону о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске јасно показује став Српске и њених институција о овом питању.

Додик је такође рекао да данас у Сарајеву читаво вријеме мисле да ће им неко други направити државу.

"Ови из ФБиХ читаво вријеме мисле да ће њима неко други наметнути државу онако како њима одговара. Свих ових година су пробавали, па не иде. Треба да примијете само једну ствар и одговор је на то двотрећинска већина у Парламенту Српске, али они желе да кажу да је Милорад Додик тај који врши притисак. Је ли вјерујете да је могуће да Милорад Додик натјера опозицију да гласа за оно што је у интересу Републике Српске?" упитао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана