Додик одликован орденом епархије темишварске

Г.С.
Додик одликован орденом епархије темишварске

ТЕМИШВАР - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је данас током посјете Румунији високо одликовање Орден Епархије темишварске.

Епархија темишварска истакла је да је Додик заслужио Орден као лидер Срба из Републике Српске, али поготово као глас свих Срба, оних многих чији глас стоји у грлу, али из многих разлога не смије да се чује,

"Молимо Бога и Светог Саву да Додику подаре снаге и истрајност за нашу праведну српску ствар, а то је борба за право да живимо и опстанемо у својој постојбини, да говоримо српски, да пишемо ћирилицу, да славимо своју крсну славу и да се крстимо са три прста. Ово црквено одликовање нека му послужи на част и сваки добри напредак, а свима нама за добар пример", наведено је у образложењу Ордена.

Додик је истакао да му је изузетна част указана додјелом Ордена за допринос очувању српских интереса и веза.

"Након повратка из Румуније, још сам под снажним утиском срдачног и пријатељског дочека у Саборној цркви и захвалан на изузетној части која ми је указана додјелом Ордена за допринос очувању српских интереса и веза", написао је Додик на свом "Твитер" налогу.

Он је истакао да је дубоко дирнут бесједом Његовог преосвештенства владике будимског Лукијана и још једном захвалио за сваку ријеч подршке.

"Ово је велика обавеза и одговорност за мене да даље наставимо још снажније и јаче да се борим за интересе нашег народа", рекао је Додик.

Владика будимски Лукијан рекао је данас да ријечи српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика одјекују као ријечи Милоша Обилића јер представљају "глас свих безгласних Срба" и њима баца истину о Србима у лице свјетских моћника.

Након повратка из Румуније, још увијек сам под снажним утиском срдачног и пријатељског дочека у Саборној цркви и захвалан на изузетној части која ми је указана додјелом Ордена за допринос очувању српских интереса и веза. pic.twitter.com/4RFbkYLaCA

— Милорад Додик (@MiloradDodik) August 31, 2022

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана