Додик: Одласком Радослава Брђанина изгубили смо искреног родољуба

Срна
Додик: Одласком Радослава Брђанина изгубили смо искреног родољуба

БАЊАЊАЛУКА- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици бившег шефа Кризног штаба Српске Аутономне Области Крајина Радослава Брђанина, који је преминуо јутрос у Бањалуци.

Радослава Брђанина, који је преминуо јутрос у Бањалуци.
"Дубоко ме је потресла вијест о смрти Радослава Брђанина великог патриоте који је већи дио свог живота жртвовао за слободу и опстанак српског народа на овим просторима", навео је Додик.

Он је нагласио да ће бивши шеф Кризног штаба Српске Аутономне Области Крајина Радослав Брђанин остати уписан посебним словима у историји српског народа, који је његовим одласком изгубио искреног и правог родољуба, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

"Примите изразе најдубљег саучешћа и саосјећања у вашем великом болу", навео је Додик у телеграму саучешћа упућеног породици преминулог Брђанина.

Бивши шеф Кризног штаба Српске Аутономне Области Крајина Радослав Брђанин преминуо је јутрос у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Брђанин, којег је Хашки трибунал осудио на 30 година затвора, пуштен је на слободу због тешког здравственог стања након 23 године одслужења казне.

У суботу, 3. септембра, стигао је у Бањалуку гдје га је на Аеродрому дочекало возило Хитне помоћи.

Након што је стигао у Српску, био је смјештен на Универзитетском клиничком центру и налазио се у тешком здравственом стању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана