Додик: Одбаците неуставан и политички покварен напад на Српску

Срна
Додик: Одбаците неуставан и политички покварен напад на Српску

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске позвао је посланике Народне скупштине Републике Српске да подрже вето српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић на посљедњи закључак Предсједништва БиХ, односно да одбаце неуставан и политички покварен напад на Републику Српску.

"Општи је напад на Републику Српску удружених бошњачких структура из Сарајева и колективног Запада предвођен САД–ом, њиховом и британском амбасадом уз праћење већине европских земаља", рекао је Додик данас, обраћајући се на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Додик је рекао да настоје да заврше посао који су започели 90-тих година - да развласте Републику Српску.

"Свих ових 20 и више година борбе показује континуитет насртаја на Републику Српску, снажан и јак, и да не пристајемо", истакао је Додик.

Додик је упозорио да је ово доста тежак и сложен тренутак.

"Они су успјели да својим антиуставном потезима, криминалним активностима и злоупотребама, игнорисањима и неуважавањима наметну нама теме и да се ми бавимо овдје сами собом и да се ми бранимо", рекао је Додик.

Он сматра да Српска треба да почне да форсира концепт политичког напада.

"Република Српска треба да крене и почне да форсира концепт политичког напада до одсудног тренутка у коме треба да се изјаснимо да ли требамо или не остати у оваквој БиХ", поручио је Додик.

Шта Српска може очекивати од повратка једног од кључних твораца Дејтонског споразума

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана