Позив НАТО-у да одбаци одлуку о давању МАП-а БиХ

ATV
Позив НАТО-у да одбаци одлуку о давању МАП-а БиХ

Требиње - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је људе у НАТО-у да одбаце одлуку о давању Акционог плана за чланство /МАП/ БиХ да не би били главни разлог зашто у БиХ не функционишу институције.

“Ми никада нисмо рекли да не треба сарађивати са НАТО-ом. Имамо одређени облик сарадње, ми разумијемо шта је та велика војна интеграција и спремни смо да сарађујемо на нивоу на којем Србија сарађује по том питању. Прејудицирати чланство је апсолутно нешто што је наметнуто”, рекао је Додик новинарима пред почетак састанка са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем, предсједником Пословног система “Свислајон” Родољубом Драшковићем и директором “Електропривреде Републике Српске” Луком Петровићем.

Коментаришући позив комесара ЕУ за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханеса Хана члановима Предсједништва БиХ на састанак, Додик је рекао да он не бјежи од разговора, да му није проблем да разговара и каже шта хоће, а шта неће, али да је немогућа димензија у којој се унапријед намеће шта ко треба да прихвати.

“Прво треба изабрати Савјет министара. Ја немам ништа против да се на нови Савјет министара стави документ који ће се звати како год хоће и да Савјет министара о томе одлучује, али да неко унапријед говори шта треба да одлучи тај савјет, то је неко друго питање и то је немогуће”, истакао је Додик.

Он је додао да је све то беспотребно и иде на штету БиХ.

Додик: Одазваћу се Хановом позиву

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, потврдио је за АТВ да ће се одазвати позиву да се састане са комесаром за проширење Европске уније Јоханесом Ханом, који је у Брисел позвао чланове Предсједништва да разговарају о спровођењу Споразума о формирању власти у БиХ.

Раније су друга два члана Предсједништва, Жељко Комшић и Шефик Џаферовић одбили да се одазову на састанак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана