Додик: Очекујем да Шмит доживи делегитимизацију у Србији

Срна
Додик: Очекујем да Шмит доживи делегитимизацију у Србији

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да очекује да ће Кристијан Шмит доживјети потпуну делегитимизацију у Србији.

Додик је рекао да је лаж све што Шмит планира да саопшти на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду у вези са имовином.

Он је навео да је питање имовине Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ одређено Дејтонским споразумом.

"Увијек смо спремни да сједнемо са представницима ФБиХ, а не са Шмитом или било ким. Тај проблем супштински не постоји. Ово што сада постоји само треба да се легализује - ФБиХ неометано располаже имовином на свом простору, као и ми на свом", рекао је Додик новинарима.

Према његовим ријечима, Вучић је рекао јавно да треба инсистирати на слову Дејтона и то је суштина тих састанака и било чега што треба радити у будуће вријеме.

"Ми већ деценијама говоримо о поштовању слова Дејтона. А страни фактори не желе слово Дејтона, већ да овдје спроведу моћ и уруше политички систем, уводећи неке финансијске и друге санкције", навео је Додик.

Он је рекао да лажни Шмит није тај који треба да нађе рјешење за имовину.

"Разумијемо ситуацију у којој је Вучић, а што се тиче имовине, Шмит не може ништа да покаже. Он је лажан и приватно је лице. Драго ми је што у Србији чујемо да је он Шмит, а не високи представник у БиХ", истакао је Додик. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана