Додик: ОБА ће припасти Бошњацима, СИПА Србима, а гранична служба Хрватима

Г.С.
Додик: ОБА ће припасти Бошњацима, СИПА Србима, а гранична служба Хрватима

ИСТОЧНО САТАЈЕВО - ОБА ће припасти Бошњацима, СИПА Србима, а гранична служба Хрватима, изјавио је предсједник СНСД-а Милорад Додик након састанка страначких делегација парламентарне већине на нивоу БиХ.

Према његовим ријечима, на састанку је потврђен договор о министрима и замјеницима у Савјету министара.

- Сада чекамо провјеру. Биће заказана сједница парламента БиХ - рекао је Додик.

Подсјетимо, састанак је одржан уочи божићног пријема у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је захтјев европских парламентараца да му буду уведене санкције због тога што истрајава на заштити интереса Републике Српске исти као и прошле године, те навео да не постоје никакви разлози за конфликт са ЕУ и да он само жели да Српска буде видљива.
“Они то обнављају сваке године. Парламентарни живот треба поштовати свуда, па и Европску унију /ЕУ/ која има своје интересе. Што се мене лично тиче мислим да нема ниједан разлог за конфликт између мене и ЕУ”, рекао је Додик вечерас новинарима у Источном Сарајеву.

Он је нагласио да је његова политика приближавање ЕУ, али под условом да Република Српска буде видљива у капацитету који има у Уставу, и који има у механизму координације и да ту не види ниједан проблем.

“Ако они желе да то доведу у питање, нека изволе”, поручио је Додик и додао да више нема смисла да коментарише парламентарце.

Предсједавајући Делегације Европског парламента за односе са БиХ Ромео Франц и стални извјестилац Европског парламента за БиХ Пауло Рангел данас су у заједничкој изјави осудили, како наводе, “неуставно обиљежавање Дана Републике Српске, 9. јануара” и позвали на увођење санкција предсједнику Српске Милораду Додику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана