Додик о вјежби ОС БиХ на Мањачи : БиХ није ни близу чланства у НАТО

ГС
Додик о вјежби ОС БиХ на Мањачи : БиХ није ни близу чланства у НАТО

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да БиХ није близу чланства у НАТО и да би волио да БиХ укине Оружане снаге.

Министар обране БиХ Сифет Поџић и начелник Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Сенад Машовић представили су данас у Сарајеву вјежбу “Комбиновани напор 22” којим је најављено од 19. до 23. септембра на Мањачи финално НАТО оцјењивање Батаљонске борбене групе лаке пјешадије Оружаних снага БиХ-

-Тиме ћемо бити корак ближе придруживању НАТО блоку - рекао је Поџић.

Додик појашњава да је најављена вјежба “Комбиновани напор 22” на Мањачи дио већ устаљене праксе у оквиру програма који је раније донесен.

– НАТО ту не учествује него је као посматрач. Они ће ту посматрати одређене ствари, као што се појављују у Србији и на многим мјестима у оквиру свих програма – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Поновио је да је против НАТО.

-Тај програм сарадње са НАТО говори да се чланство не прејудицира. За то је потребна посебна одлука, али не постоји – рекао је Додик.

Он је истакао да би волио да се БиХ демилитаризује.

-Нама НАТО не треба ни у том погледу, али нека структура коју сам наслиједио није могла да се елиминише у овом времену. Радићемо на томе убудуће – истакао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана