Додик о проблемима на локалном нивоу: Могу ли утицати на републички?

Срна
Додик о проблемима на локалном нивоу: Могу ли утицати на републички?

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик оцијенио је да проблеми међу странкама на локалном нивоу не могу утицати на републички ниво, те да је владајућа коалиција компактна структура коју окупља чињеница да су више од 95 одсто договорених политика и реализовали.

-Не видим проблеме на начин како их види предсједник Демоса Недељко Чубриловић у локалним срединама. Ми смо сами једноставно рекли да немамо ни времена, ни снаге, ни воље са републичког нивоа да дисциплинујемо некога на локалном нивоу. Ви уредите своје односе, како год их уредите. Ја немам ништа против - рекао је Додик.

Он је захвалио лидерима странака коалиције на истрајности и што дијеле заједничке визије и остају заједно и у проблемима.

Додик је додао да је СНСД био коректан и уступио највише кадровских мјеста, далеко више него што су морали и хтјели, јер су жељели двотрећинску већину да би одржали снагу српског члана Предсједништва БиХ.

-Жељели смо ту снагу у парламенту. Та двотрећинска већина није ишла на штету коалиционих странака, него на терет СНСД-а, јер је национално и државно одговорна политичка партија. То не значи да они нису. Они то јесу и те како. Свака партија је значајна и свима им придајем значај. Само их молим да ме не оптерећују малим, ситним проблемима - рекао је Додик за портал “Бањалука.нет”.

Он је оцијенио да је СНСД једина државотворна странка, а да је СДС одавно то изгубио поданичким понашањем према странцима, док ПДП никада није ни био јер је увијек био продужена рука Британаца.

.А и ови што се појављују, као нешто нови, не знају ни гдје су, ни шта су, ни гдје су пошли. И у том погледу очекујем да ће ови избори бити манифестација националног и народног јединства, окупљених око кандидата СНСД-а и око наших листа - рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана